Zaklada Vigilare

Najveća katolička laička organizacija u Hrvatskoj koja redovito održava veze sa svojim članovima.

Nudimo suradnju u očuvanju katoličke Hrvatske

Izraz „Hrvat katolik“ čuje se mnogo puta. Istina je da je biti Hrvat blisko povezano s katoličkom vjerom i Katoličkom Crkvom. No, onima koji žele malo dublje upoznati svoju katoličku vjeru i identitet, Zaklada Vigilare nudi jednu trajnu suradnju koja uzdiže i duhovno obogaćuje.

Umreženo i zajedno!

Iako se većina ljudi danas koriste e-mailom i društvenim mrežama preko računala i 'pametnih' telefona, svi uvijek volimo primiti poštu na kućnu adresu. Pri tome volimo vidjeti kakva je kuverta i njezin sadržaj.

 

Gospa Fatimska

U svojem poslanju Zaklada Vigilare posvećena je promicanju i održavanju pobožnosti u hrvatskom narodu, osobito prema Blaženoj Djevici Mariji koju Hrvati nazivaju svojom Kraljicom.

Temeljnu duhovnost Zaklade određuje zaštitnica našeg poslanja Gospa Fatimska i poruke koje je objavila u Fatimi 1917., pozvavši svijet na molitvu krunice, pokajanje i davanje pokore kao naknadu za grijehe kojima se vrijeđa njezino Bezgrješno Srce.

Te su poruke još uvijek aktualne, a danas možda i više nego za ono vrijeme.

Kako postati član?

Član Zaklade Vigilare možete postati jednostavnom narudžbom temeljne knjige Zaklade Vigilare „Fatima – poruka tragedije ili nade?“ koja je u Hrvatskoj do sada tiskana u više desetaka tisuća primjeraka.

Što nakon primanja prve narudžbe?

Nakon što od nas primite prvu pošiljku, moći ćete nam, u skladu sa željom i mogućnostima, donirati određeni iznos koji vi smatrate prikladnim.

Redoviti član

Redoviti član postajete nakon izvršene prve donacije, nakon čega nastavljate primati naše redovite darove. Kada vam se nešto svidi i ako ste u mogućnosti, moći ćete nas podržati svojim dobrovoljnim prilogom.

Posebno članstvo: Fatimski apostolat

Nakon što postanete redoviti član, dobivate ponudu da postanete i poseban član, tj. dio naše duhovne obitelji „Fatimskog apostola“.

Fatimski apostoli imaju jedinstvene  pogodnosti: osim što dobivaju posebne darove, za sve Fatimske apostole redovito moli jedna redovnička zajednica, dok se za njihove potrebe i nakane služi Sveta Misa – svaki dan tijekom cijele godine.

Fatimski apostoli imaju i svoje godišnje susrete na kojima imamo priliku susresti se uživo, upoznati se i međusobno razgovarati.

Više od članstva – molitvena mreža

U svjetovnom smislu, lijepo je biti član nečega, a još je ljepše biti dio duhovne stvarnosti. Kada postanete podupiratelj Zaklade Vigilare postajete dio jedne velike duhovne mreže koja moli na određene (vaše) nakane i čiji članovi mole jedni za druge.

To je ono što je najvažnije i što će nas mijenjati i dubinski pomoći našoj Crkvi i domovini.

Donacije

Kao i svakoj organizaciji, potrebna su nam i novčana sredstava kako bismo ne samo vama, nego i ostalima, mogli slati kvalitetne darove i tako ovaj apostolat širiti po cijeloj Hrvatskoj, (ali i izvan nje).

Svojim donacijama pomažete širenju katoličkih pobožnosti, duhovnoj obnovi hrvatskog naroda i obrani katoličkih vrjednota i moralnosti u javnom životu.

Donacije se daju dobrovoljno, bez ikakve obveze, kada i koliko se želi i može.


POSTANI ČLAN ZAKLADE VIGILARE

DAROVI ZAKLADE VIGILARE


Zaklada Vigilare
redovito Vam šalje jedan mali dar.
Koji su to darovi?

Untitled-1

Kalendar

Najpoznatiji dar je naš godišnji kalendar „365 dana s Marijom“ koji izdajemo svake godine i šaljemo na brojne adrese diljem cijele Hrvatske, ali i u inozemstvo. Mnogi ga smatraju jednim od najljepših kalendara u Hrvatskoj.

casopisi-77×80

Časopis

Pet puta godišnje izdajemo jedan od najtiražnijih katoličkih časopisa u Hrvatskoj – „Savez s Marijom“. To duhovno štivo poučava o crkvenom nauku, tradiciji, katoličkim pobožnostima i svetištima te izvještava o protukatoličkim tendencijama u Hrvatskoj i u svijetu.

church3-home-icon1

Nabožni predmeti

Ostale darove čine
vjerske knjige, križni putovi,
slike, krunice, medaljice
i drugi nabožni predmeti
(kao što su karmelski škapular,
Hrvatski zavjetni križ, itd.)

izvrsnost-77×80

Izvrsnost

Darovi Zaklade Vigilare na glasu su po izvrsnosti. Lijep izgled i visoka kvaliteta dio je našeg poslanja, baš kao što su i stari obrtnici davali najbolje od sebe kada su gradili i ukrašavali prekrasne raskošne katedrale i crkve, a sve na veću slavu Božju!Naša izdanja

Redovita mjesečna izdanja Zaklade Vigilare predstavljaju kampanje kojima Zaklada provodi svoje statutarne aktivnosti, tj. poslanje: obranu i promicanje kršćanskih vrjednota u kulturi i društvu, širenje pobožnosti, posebno marijanske, doprinoseći tako duhovnoj obnovi hrvatskog naroda.


Redovita mjesečna izdanja Zaklade Vigilare predstavljaju kampanje kojima Zaklada provodi svoje statutarne aktivnosti, tj. poslanje: obranu i promicanje kršćanskih vrjednota u kulturi i društvu, širenje pobožnosti, posebno marijanske, doprinoseći tako duhovnoj obnovi hrvatskog naroda.

Procesije

Procesija ili ophod čin je čašćenja Boga preko Majke Božje, svetaca i blaženika. Time se Bogu obraćamo u znak zahvale ili pokore.

Održavanje procesija jedno je od naših stalnih aktivnosti, posebno na blagdan Gospe Fatimske (13. svibnja) koju posebno častimo.