U MOLITVI PRED IZVORNOM
SLIKOM BOŽJEG MILOSRĐA

Ovo je nevjerojatna i istinita priča o beskrajnom Božjem milosrđu i slici Milosrdnog Isusa. Upute za izradu slike dao je sam Gospodin koji se više puta ukazivao poljskoj redovnici i svetici Faustini Kowalskoj (1905. – 1938.)
Gospodin je sv. Faustini rekao da želi da se ova slika „štuje na cijelomu svijetu“. Pri tom joj je povjerio ozbiljnu dužnost i veliku odgovornost, rekavši: „Znaj ovo: ako zanemariš slikanje slike i čitavo djelo milosrđa, na dan suda odgovarat ćeš za velik broj duša.“ (Dnevnik, 154.)
Nastajanje slike osobno je nadgledala, savjetovala i svojim nadahnućima popravljala sv. Faustina Kowalska koja je zbog te slike i mnogo trpjela. Božje milosrđe objavljuje nam se na toj slici na jedan osobit način: svaki detalj govori o milosrđu čija je granica – „milosrđe bez granica“. Slika nas poziva na skrušenu molitvu, punu vjere, pouzdanja i proslave Božjeg milosrđa. Naša reakcija na sliku treba biti molitva. U toj molitvi primamo sve što Krist po slici nudi umornima i opterećenima.

Osim povijesti nastanka slike i pobožnosti Božjem milosrđu, autor knjige pavlin o. Marko K. Glogović, OSPPE, uklopio je u njezin sadržaj i prigodne molitve, uz razmatranja s citatima iz Biblije.
O slici je, među ostalim, kazao:
  • slika je središte nauka o Božjem milosrđu. Na njoj ne gledamo samo Milosrdnog Isusa Krista, kao drugu božansku osobu – u njezinim znakovima skriva se cijelo poslanje i poruka tog „najvećega Božjeg atributa“
  • u povijesti Crkve ne postoji slikarsko ili kiparsko djelo za koje bi Gospodin Isus sâm tražio da se načini
  • prema njegovoj viziji slika je preživjela mnoge puteve i na čudesan način sačuvala se sve do danas
  • na ovoj slici Krist je istovjetan Isusovu liku na čuvenom Torinskom platnu – to je prvo i jedino, jedinstveno takvo djelo
  • slika nam je dana da probudi i potakne želju da upoznamo Isusa i da u, njezinim kontempliranjem, postanemo sve sličniji
  • samo na toj slici možemo doprijeti do mnogovrsne kateheze skrivene u detaljima slike, koju druge slike ne posjeduju
  • slika je svojevrsni egzorcizam.

Na Vašu adresu šaljemo knjigu, sliku Božjega milosrđa i obrazac* za molitvene zahvale i prošnje


*Sve zahvale i prošnje sudionika kampanje U molitvi pred izvornom slikom Božjeg milosrđa
bit će prikazane na Svetoj Misi u Svetištu Božjeg milosrđa u Vilniusu (Litva)

„Uistinu, posvetio sam život toj slici i onomu što nam Bog govori po njoj. Lik sa slike me obuzeo, volim reći: promijenio i otisnuo se u mojoj duši. Pogled na tu sliku može promijeniti i tvoj život – meni je moj promijenio!“
Autor knjige o. Marko Kornelije Glogović, OSPPE

Papa sv. Ivan Pavao II. sestru Faustinu proglasio je svetom 2000. godine i tom prigodom prvu nedjelju nakon Uskrsa, prema Isusovoj uputi sv. Faustini, odredio za blagdan Božanskog milosrđa.

NARUČUJEM KNJIGU

„U molitvi pred izvornom slikom Božjeg milosrđa“

Dostava je besplatna, a svoj prilog možete uplatiti preko priložene uplatnice. Rok dostave u prosjeku iznosi 10-ak dana. Pošiljke se dostavljaju isključivo na području Hrvatske.

*Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove narudžbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Zaklada Vigilare, Homerska 2, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da Zaklada Vigilare obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na navedenu adresu.

Copyright © Zaklada Vigilare, Homerska 2, 10000 Zagreb
kontakt@vigilare.hr, 01/6446-421