ProLife

građanska inicijativa koju je Vigilare pokrenuo 2017. nakon odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske kojom je tzv. Zakon o pobačaju iz 1978. proglasio formalno neustavnim i hrvatskoj Vladi naložio donošenje novog zakona.

Peticija

Inicijativa je pokrenula nacionalnu peticiju pod nazivom „Imam pravo živjeti” koja se provodila po cijeloj Hrvatskoj i u kraćem vremenu prikupila više od 168 000 potpisa koji su predani hrvatskoj Vladi.

Budući da Vlada (još uvijek) nije ispoštovala sudski nalog i donijela novi zakon, peticija je nastavljena te se može potpisati i danas.

Budi glas nerođenih!

Prema službenim podatcima u Hrvatskoj se 1978. namjernim pobačajem  pogubilo više od 850 000 djece. Stvarni broj ubijene djece, još je veći…

Budi glas nerođenih.

Podrži inicijativu za zakonsku zaštitu
nerođene djece i pomoć ženama da rode svoje dijete.

ProLife.hr je stranica na kojoj su tijekom aktivnog trajanja kampanje objavljivane vijesti iz područja kulture života, ponajprije o osnovnom ljudskom pravu na život, o obitelji i o braku, ali i o temama iz područja kulture smrti, poput eutanazije, medicinske potpomognute oplodnje, kontracepcije, eugenike...