Istaknuti svetac zaštitnik protiv zaraznih bolesti

O svetom Roku

U današnje vrijeme raznih bolesti, pošasti i pandemija, korisno je – za dušu i tijelo – pogledati živote istaknutih katoličkih svetaca zaštitnika koji su svojim primjerom, za života na zemlji, proslavili Boga, a danas uživaju u njegovoj slavi i blizini, zagovarajući za one koji im se utječu u zagovor.

Sveti Rok (lat. Rochus) istaknuti je svetac zagovornik bolesnika i patnika te zaštitnik protiv kuge, kolere i zaraznih bolesti ljudi i životinja te invalida, kirurga i lažno optuženih.

Život svetog Roka primjer je velikog davanja i ljubavi za druge, žrtve, odricanja i isposništva, pouzdanja u Boga, trpljenja u bolesti, ozdravljanja.

Posvećeno mu je mnogo kapela, napjeva, procesija, oltara i crkava, a u Hrvatskoj je zaštitnik više od trideset mjesta u Hrvatskoj, što govori o njegovu iznimnom štovanju. Spomendan svetog Roka slavi se na dan njegova preminuća, 16. kolovoza.

Sveti Roko, moli za nas!

Osim lijepe slike na naslovnici, u brošuri se nalaze i litanije svetom Roku s prigodnom molitvom za zaštitu i zagovor te svetčev životopis.

Medaljica koju ćete primiti na adresu već je blagoslovljena!

Po narudžbi, na Vašu adresu stići će i obrazac za molitvene nakane svetom Roku. Za sve pristigle molitvene nakane, služit će se Sveta misa.

Neka slika svetog Roka krasi i Vaš dom!

Naručite kampanju Sveti Rok

*Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove narudžbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Zaklada Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da Zaklada Vigilare obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na navedenu adresu.

Copyright © Zaklada Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb
kontakt@vigilare.hr, 01/6446-421