Ukazanjima u Fatimi 1917. godine, Gospine poruke nisu u potpunosti dovršene. Osam godina kasnije, 10. prosinca 1925. godine, u samostanu sv. Doroteje u Španjolskoj, sestri Luciji koja je ondje boravila, ponovno se ukazala Blažena Djevica Marija. 

Majka Božja redovnici je pokazala svoje Srce ovijeno trnjem te joj kazala: 

Kćeri moja, gledaj moje Srce ovijeno trnjem, što mi ga nezahvalni ljudi u svakomu trenutku zabadaju bogohulnim uvrjedama i nezahvalnostima. Potrudi se bar ti da me utješiš i reci da svima koji se kroz pet mjeseci na prvu subotu ispovjede i prime svetu pričest, izmole krunicu i četvrt sata ostanu sa mnom u razmatranju 5 otajstava bilo kojeg dijela krunice, a s nakanom da mi pruže zadovoljštinu, obećavam svoju prisutnost u času smrti i sve milosti koje su im potrebne da spase dušu.

 

– s predgovorom krčkog biskupa u miru mons. Valtera Župana –

„Drago mi je podržati ovo posebno izdanje Zaklade Vigilare o posvećenju Rusije i kako obaviti pobožnost prvih pet subota u mjesecu.”

biskup Valter Župan

DA, želim naručiti knjižicu „Posveta Rusije i Fatimska poruka“

Zašto pet subota?

Gospodin je s. Luciju poučio da postoji pet oblika uvrjeda i svetogrđa koje se nanose Bezgrješnom Srcu Marijinom:

1. Uvrjede na račun Bezgrješnoga začeća.

2. Uvrjede na račun djevičanstva Majke Božje.

3. Uvrjede na račun Njezina božanskoga majčinstva, zajedno s odbijanjem da Je se prizna za Majku svih ljudi.

4. Javni pokušaji usađivanja u dječja srca ravnodušnosti, prijezira i konačno mržnje prema Bezgrješnoj Majci.

5. Izravno vrijeđanje Srca Marijina na Njezinim svetim slikama.

Obećanja Majke Božje

Onima, koji će prakticirati ovu pobožnost, obećavam da će biti spašeni. Doći ću na času smrti sa svom milošću koja će biti potrebna za njihovu vječnu sreću. Te će duše biti blagoslovljene posebnom Božjom milošću; one će poput cvijeća kititi prijestolje Božje.

Kako obavljati Pobožnost Pet prvih subota?

· na pet prvih subota u mjesecu valja se ispovijediti, primiti Svetu pričest, izmoliti krunicu i razmatrati otajstava krunice
· općenito, promicati pobožnost među svojim bližnjima

Prije 83 godine – 1939. – ova pobožnost dobila je crkveno odobrenje. No, je li ona dovoljno raširena? Na to pitanje, nažalost, ne možemo odgovoriti potvrdno no sada imamo priliku to promijeniti…

Izvršimo još ove godine pobožnost Pet prvih subota i zahvalimo Bogu na konačnoj posveti Rusije te nastavimo moliti za prestanak ratova i obraćenje duša.

Ovo je jedan od najvažnijih povijesnih događaja u posljednjih stotinjak godina.

Potaknimo i druge na ovu pobožnu molitvenu pobožnost!

Posveta Rusije

„Došao je trenutak u kojemu Bog traži da Sveti Otac, zajedno sa svim biskupima svijeta, Rusiju posveti mom Bezgrješnom Srcu. Bude li to učinjeno, Rusija će, prema Božjem obećanju, biti spašena.”

Gospa Fatimska, 1917.

Papa Franjo iznenadio je vjernike i cijeli svijet kada je najavio i, na Blagovijest 25. ožujka 2022., Bezgrješnom Srcu Marijinom posvetio Rusiju izričito je spomenuvši, baš kako je to Gospa zatražila u Fatimi 1917. godine, objavivši se djeci vidiocima riječima:

Kako bih spriječila izbijanje novoga rata, zatražit ću da se Rusija posveti mom Bezgrješnom Srcu i da ljudi, kao naknadu za grijehe, obavljaju pobožnost prvih subota u mjesecu.

„Udovolji li se mojim molbama, Rusija će se obratiti i zavladat će mir.“

NARUČUJEM KNJIŽICU „POSVETA RUSIJE I FATIMSKA PORUKA“

Knjižica sadrži tekst Posvete kojim je papa posvetio Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinom i Pobožnost pet prvih subota koju je Gospa objavila vidjelici Luciji i naložila joj da je širi svijetom kako bi se njezinu Bezgrješnom Srcu dala zadovoljština i pokora za grijehe svijeta, za spas duša u čistilištu te da se svijet obrati i izbjegne Božju kaznu i pakleni oganj.

*Uz knjigu „Posveta Rusije i Fatimska poruka“, šaljemo Vam i prigodni dar – tri datumara s prvim subotama za 2022. godinu za lakše obavljanje i širenje Pobožnosti pet prvih subota.

Dostava je besplatna, a svoj prilog možete uplatiti preko priložene uplatnice.

Rok dostave u prosjeku iznosi 10-ak dana.

„POSVETA RUSIJE I FATIMSKA PORUKA“

*Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove narudžbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Zaklada Vigilare, Homerska 2, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da Zaklada Vigilare obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na navedenu adresu.

Copyright © Zaklada Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb
kontakt@vigilare.hr, 01/6446-421