„Gospa Sinjska – zauvijek okrunjena slavi slavlje – godine 1715.“ jedinstvena je knjiga o Djevici Mariji iz 1899. godine.

Sadrži kratku povijest poznate slike čudotvorne Gospe Sinjske i brojna svjedočanstva o čudima koja su se događala po moćnom zagovoru ove Gospe „vitezice“.

Tko je čudotvorna Gospa Sinjska?

Svetu Priliku Majke od Milosti u Sinj su donijeli Hrvati katolici koji su krajem 17. stoljeća iz Rame izbjegli pred Turcima. U kolovozu 1715. godine moćna turska vojska od 60 000 vojnika krenula je u osvajanje Sinja i ostalih dijelova hrvatske obale i dalmatinskoga zaleđa. Bijaše to ključna bitki za opstanak naroda i vjere u tom dijelu Hrvatske. Branitelja je bilo tek oko 700, uz nekolicinu hrabrih svećenika i fratara sa Gospinom slikom. Dok je puk usrdno molio, branitelji su odbijali napade, a turska svjedočanstva govorila su o ženi u velikom svjetlu koja se noću ukazivala na bedemima sinjske tvrđave. Uoči blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije cijela se turska vojska preko noći razbježala. Usrdne molitve Gospi bile su uslišane te im je Ona osigurala veliku i sudbonosnu pobjedu za Sinj, Hrvatsku i kršćansku Europu.

Svjedočanstva

Ovo djelo nastalo je na poticaj sinjskog gvardijana i upravitelja svetišta fra Ivana Markovića koji je pozvao sve župnike iz sinjskoga kraja da prikupe svjedočanstva po Gospinu zagovoru. Vrlo brzo prikupljeno je preko 360 različitih svjedočanstava koja su, potom, izdana u ovoj knjizi.

Svjedočanstva koja su ovdje zapisana, nevjerojatna su i čudesna: od jednostavnih zahvala Gospi za razne milosti do velikih primjera Božje slave.

Novo i dopunjeno izdanje

Pretisak ove knjige učinjen je od jedinog sačuvanog primjerka iz arhiva sinjskog svetišta i tako spašena od potpunog nestanka!

U knjizi su prikupljena i svjedočanstva koja su objavljivana od 1914. u glasilu sinjskoga svetišta, a ona najupečatljivija izdvojena su u dodatnom poglavlju ove knjige.

Ponovnim izdavanjem ove knjige Zaklada Vigilare željela je iskazati zahvalnost i čast Djevici Mariji za sve, od Boga izmoljene, milosti za hrvatski narod.

Čudotvorna slika Gospe Sinjske

Uz knjigu, možete naručiti i prekrasnu sliku čudotvorne Gospe Sinjske koja je spasila sinjski kraj i hrvatski narod od Turaka 15. kolovoza 1715. godine, od kada se u Sinju posebno časti.

Osobna posvetna molitva

O slavna, zauvijek blagoslovljena Čudotvorna Gospe Sinjska! Premda nedostojan/-na, obraćam se tebi, svojoj Nebeskoj Majci i Zaštitnici. Gledam tvoju svetu Sliku i molim te, radi ljubavi prema svome božanskome Sinu, pogledaj na me, dijete svoje, i u mojim mi nevoljama pomozi. Pod svoje me okrilje primi, od paklenog neprijatelja brani, od napasti grijeha čuvaj, na kajanje potakni i na ispovijed ohrabri. Učini da zahvalno prihvatim oproštenje Oca Nebeskoga i sretno živim u milosti Božjoj sjedinjen/-a s tvojim božanskim Sinom u Duhu Svetomu. Budi mi Majka i Zaštitnica vazda, a osobito na času moje smrti. Hvala ti, Gospe Sinjska! Amen.

Molitvene nakane

Marija želi čuti naše molitve koje odmah prinosi svom Sinu Isusu. Molitvene nakane namijenjene Gospi dio su velikog duhovnog lanca prošnji i zahvala pobožnog hrvatskog naroda Djevici Mariji.

Gospa Sinjska

*Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove narudžbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Zaklada Vigilare, Homerska 2, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da Zaklada Vigilare obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na navedenu adresu.

Copyright © Zaklada Vigilare, Homerska 2, 10000 Zagreb
kontakt@vigilare.hr, 01/6446-421