Knjiga „Gospin vitez” biografska je knjiga o svetom papi Ivanu Pavlu II. koji je za nas, Hrvate, posebno značajan i koji nas je, kao narod, imao posebno pri srcu.

Kada je Hrvatskoj u njezinoj borbi za samostalnost bilo najteže, ovaj je papa učinio ono što Sveta Stolica inače ne čini i, prije drugih, priznao Hrvatsku kao samostalnu državu. Bio je to čin velike hrabrosti, pravednosti i ljubavi prema našoj zemlji; čin koji je u tom povijesnom trenutku bila snažna poruka svijetu da stane na stranu onih kojima se nanosila nepravda i zlo.

Izdavanjem ovog djela ono je postalo i dio opće hrvatske književne baštine, posvećene ovom velikom Marijinu štovatelju i promicatelju.

Molimo i danas za njegov zagovor na Nebu!

***

Čitanjem knjige „Gospin vitez“  upoznat ćete koliko je Ivan Pavao II. bio:

čovjek molitve • Gospin apostol • vjerni hodočasnik • mistik • borac za slobodu i Istinu • branitelj vjere • odvažan svjedok evanđelja • prijatelj Hrvata

„Ovim izdanjem htjeli smo iskazati i osobnu privrženost sv. Ivanu Pavlu II., kao i zahvalnost Bogu na svim blagoslovima i milostima koje smo, kao pojedinci i kao narod, dobili preko ovog velikog čovjeka i svetca. Zato mi je posebno drago da smo kao Zaklada imali priliku pomoći u izdavanju ove knjige.”

dr. Vice Batarelo
Predsjednik Zaklade Vigilare

don Josip Mužić

Dr. sc. don Josip Mužić (1961.) svećenik je Splitske nadbiskupije, teolog i profesor filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Srednjoškolsko i akademsko obrazovanje pohađao je u Rimu (La Sapienza, Lateranum) gdje je i doktorirao na filozofiji (Antonianum). Doktorat iz teologije postigao je u Španjolskoj (Navara). Za svećenika ga je zaredio papa Ivan Pavao II. 1992. godine u Rimu. Danas je upravitelj akademske crkve sv. Filipa Nerija u Splitu i dušobrižnik. Voditelj je mnogih pokorničkih hodočašća u zemlji i inozemstvu, kao i duhovnih vježbi. Član je Matice hrvatske, Hrvatskoga filozofskog društva i Hrvatskoga bioetičkog društva. Autor je više djela: „Filozofska metodologija”, „Ugađanje duše”, „Rat protiv čovjeka”, „Ilija gromovnik”, „Božićno čudo na Okitu”, „Gospa i Hrvati”, „Gospin vitez”, „Cjepivo: da ili ne?”.

Naručite knjigu „Gospin Vitez“

*Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove narudžbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Zaklada Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da Zaklada Vigilare obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na navedenu adresu.

Copyright © Zaklada Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb
kontakt@vigilare.hr, 01/6446-421